Strak design voor bosvilla Voorschoten

Als u kiest voor design, dan wilt u dat ook het hang- en sluitwerk daarbij past. Lees het verhaal over de Bosvilla in Voorschoten. 

Op Landgoed Duivenvoorde is Buitenplaats Haagwijk in ontwikkeling. Een moderne bosvilla, ontworpen door Tijmen Versluis van Architect eigen huis, is de eerste woning die opgeleverd is in Haagwijk. Het archetypische huis is heel modern door een uitgekiende detaillering. Het minimalistische schuifsysteem Hi-Finity zorgt voor onbelemmerd uitzicht op de omgeving.  

Oriëntatie op de omgeving

De positie en oriëntatie van het huis zijn bepaald door het bos en de doorzichten. “Het huis staat in de noordwesthoek van de kavel, heel dicht op het bos. De ruimten in het huis zijn zo georiënteerd, dat je in elke ruimte een andere beleving van de omgeving hebt,” legt Versluis uit.

Kozijnprofielen


De aluminium kozijnen zijn grotendeels weggedetailleerd achter het hout. Versluis over zijn keuze voor de kozijnen: “We hebben gekozen voor aluminium kozijnen omdat dit een onderhoudsvriendelijk materiaal is. Met de profielen van Reynaers konden we alle kozijnen laten maken die we in dit huis wilden toepassen: Vliesgevelprofielen voor het grote venster aan de boskant  een vliesgevelprofiel on wood voor de lichtstrook in het dakvlak, bij de terrassen minimalistische schuifpuien en de gewone standaard voordeurkozijnen. Daarmee hebben we met één materiaal alles te pakken.

Designgreep 


De Hi-Finity-schuifdeur heeft een geïntegreerde, minimalistisch schuifdeur-greep die perfect past bij het strakke design van de bosvilla.  

Meer weten?

Bekijk hieronder de video waarin architect Tijmen Versluis van Architect eigen huis vertelt over zijn ontwerp. Of lees hier het hele verhaal over de Bosvilla in Voorschoten. 

Voor meer informatie neem
contact op met Reynaers