Gekleurde kozijnen vragen om passend beslag

De goudkleurige kozijnen van Philips Lighting schitteren in de zon. Als u kiest voor gekleurde kozijnen dan wilt u natuurlijk dat het hang- en sluitwerk daarbij aansluit. 

Het oude hoofdkantoor van Philips Lighting is een typerend gebouw voor haar generatie. Functioneel was misschien wel de beste omschrijving voor de betonreus in het centrum van Eindhoven. Tot diederendirrix benaderd werd om het pand te transformeren tot een complex met lofts voor expats; het kantoor kreeg een gouden gloed en vormt het majestueuze middelpunt van het Emmasingelkwadrant.

Loftgevoel
Het gebouw werd in 2015 tot het casco gestript en is een jaar later getransformeerd tot een appartementencomplex met 616 lofts en penthouses.

Kleurkeuze
In het zonlicht doet Philips Lighting haar naam nog meer eer aan. De goudkleurige kozijnen met de horizontale belijning, geven het gebouw letterlijk glans. “We troffen een okerkleurige kleurnuance aan in het grindbeton aan de gevel. Deze tint wordt nu door de kozijnen en de nieuwe travertin panelen naar boven gehaald”, vertelt Diederen over de kleurkeuze.

Hang- en sluitwerk appartementen
De penthouses zijn voorzien van een balkon. Binnen en buiten wordt met elkaar verbonden door schuifsysteem CF 77. De grote ramen zorgen voor een schitterend uitzicht over Eindhoven. Op de deuren zit een D-greep met afbuiging naar rechts. Op deze maner pak je de greep stevig vast en bedien je op een comfortabele manier de schuifdeur. Om krassen te voorkomen is het beslag EV1 blank geanodiseerd. 

Meer weten?
Lees hier het hele verhaal over Philips Lighting of volg hieronder de virtuele rondleiding van Paul Diederen van diederendirrix architecten door het appartementencomplex. (Tip: beweeg uw muis en bepaal zelf waarheen u kijkt.)

Voor meer informatie neem
contact op met Reynaers