Verschillen in materiaal en afwerking van beslag: een korte uitleg

Het gebruikte materiaal bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden in de vormgeving, afwerking en uitstraling van het hang- en sluitwerk. Maar of u nu kiest voor poedergelakt, RVS of geanodiseerd aluminium beslag, u zult er sowieso lang van genieten. 

RVS en poederlak
RVS is een hard materiaal dat gebogen en / of gelast kan worden. Hierdoor ontstaan er strakke vormen. RVS kan geborsteld worden voor een meer grijze uitstraling of glad (gepolijst) uitgevoerd worden. Kiest u voor geborsteld, dan bepaalt de grofheid van de  korrel de uiteindelijk uitstraling van het RVS: een fijne korrel geeft een gepolijste, blinkende uitstraling; een grove korrel zorgt voor een grijze uitstraling.


Tip: Op dit moment populair: structuurlak.

Toepassing bepaalt materiaal
Soms bepaalt de ruimte waar het hang- en sluitwerk toegepast wordt echter welke uitvoering gebruikt  moet worden. In extreem vochtige ruimtes waarin bijvoorbeeld veel chloor, schoonmaakmiddelen of gassen gebruikt worden, kan dat een negatieve invloed hebben op RVS. Kies daar daarom liever voor gelakt hang- en sluitwerk.

Beslag in dezelfde kleur als het kozijn
Wilt u dat uw hang- en sluitwerk naadloos overgaat in het kozijn? Kies dan voor gepoederlakte krukken in dezelfde kleur als het kozijn. Liever meer contrast? Kies een afwijkende kleur of gebruik RVS of geanodiseerde krukken.

Aandachtspunt: beschadigingen
Hoe vaak bedient u de deurkruk met de sleutel nog in uw hand? Hoe vaak wordt die deur eigenlijk open gemaakt? Bij deurkrukken die intensief gebruikt worden, kunnen op de kruk eerder beschadigingen ontstaan door bijvoorbeeld een ring of sleutel. Een geanodiseerde kruk is voor zo’n deur een betere keuze.

Voor meer informatie neem
contact op met Reynaers