Inbraakwerendheid en kerntrekbeveiliging

Inbrekers houdt u natuurlijk het liefst buiten de deur. Laat u daarom goed informeren over inbraakwerendheid. Zo voorkomt u met kerntrekbeveiliging dat de kern eenvoudig uit de cilinder van het slot getrokken kan worden. 

De Europese en Nederlandse regelgeving over inbraakwerendheid is complex. De regels in het Bouwbesluit zijn leidend op de Nederlandse markt en geven richtlijnen over de inbraakwerendheidsklasse waaraan een raam of deur moet voldoen. De onafhankelijke instantie SKG, Stichting Keurmerk Gevelbouw, test hang- en sluitwerk en voorziet het van een keurmerk zoals SKG ** of SKG ***. Hoe meer sterren, hoe meer tijd een inbreker nodig heeft om binnen te komen.

Een populaire inbraakmethode is het verwijderen van de kern uit de cilinder waardoor het slot eenvoudig te openen is. Met het zogenaamde kerntrekbeveiliging kan dit voorkomen worden.

In het Bouwbesluit wordt de NEN 5096:2012 Inbraakwerendheid aangestuurd. Deze norm is aangepast in 2015 met wijzigingsblad A1. Met ingang van 1 januari 2016 wordt met deze wijziging de kerntrekbeveiliging of het gebruik van een SKG*** cilinder verplicht gesteld.

Met kerntrekbeveiliging is slechts het sleutelgat zichtbaar. De rest van de cilinder bevindt zich onzichtbaar en beschermd achter het schild. Het is dan ook niet alleen een veilige maar ook een uiterst esthetische oplossing voor uw woning.

Wilt u gebruik maken van kerntrekbeveiliging, dan biedt Reynaers diverse mogelijkheden. De krukkenlijn Shield, Shield-RVS en Lion bieden diverse mogelijkheden voor oplossingen met kerntrekbeveiliging.

Voor meer informatie neem
contact op met Reynaers